Det skjer i slutten av oktober, og det hele er pakket inn som en konkurranse hvor deltakerne får intensiv oppfølging av eksperter fra oppstart til avsluttende presentasjon for en jury.

-  I Norge har vi mye offentlige data som vi bruker til mye nyttig og viktig. Men vi ønsker at det skal bli tatt i bruk enda mer til å lage nye tjenester og til verdiskaping, så derfor inviterer vi til en «dugnad» der programmerere, designere, gründere og folk som har gode ideer, kan være med og se på nye og spennende måter å bruke disse dataene på, sier statssekretær Paul Chaffey i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Hør hva mer Chaffey sier her: 

Norges største

Konkurransen heter #hack4no, og i år er det fjerde år på rad den arrangeres. På disse årene har dette vokst til å bli årets store idekonkurranse med åpne offentlige data i Norge.

I tillegg er det Norges største kodesamling for barn og ungdom. Parallelt med at gründere, utviklere, studenter og andre kreative mennesker konkurrerer om å lage de beste appene og forretningsideene basert på åpne offentlige data, lærer barn og ungdom å kode, lage apper, nettsider og kart og programmere roboter.

Kreativ miks

Målet er å stimulere til innovasjon, næringsutvikling og gründervirksomhet, mer bruk av åpne offentlige data og å fremme teknologiforståelse blant barn og unge.

- #hack4no har utviklet seg til å bli en svært fruktbar kreativ miks, og vi gleder oss som barn til dørene åpnes i oktober. Dette er blitt en uunnværlig årlig møteplass hvor gründere, utviklere, studenter og andre kreative mennesker mingler to dager i strekk med hverandre og med oss i det offentlige som er opptatt av åpne data, sier toppsjef Anne Cathrine Frøstrup i Kartverket, som er primus motor og hovedarrangør.

Stort verdiskapingspotensial

Som juryleder blir Frøstrup hvert år overrasket og imponert over kreativiteten og oppfinnsomheten som oppvises.

- Det er åpenbart at det ligger et stort potensial for verdiskaping i åpne data som det offentlige har frigitt. Vi prøver å være fødselshjelpere, og i retur får vi masse ideer og innspill om hvordan vi kan tilgjengeliggjøre våre data enda bedre, sier hun.

Les mer

Mer informasjon på #hack4nos nettside