Finn flybilder

1.Angi dekningsnummer direkte:
2.Søk etter bildedekninger:
Fylke:
Kommune:
Fra år:
Til år
[nullstill]

Velg fylke, kommune og årsintervall i menyen over!

Flybildearkiv for Norge

Dette er en tjeneste der du får oversikt over alle flyfotograferinger som er gjort i Norge. I alt er det ca 1,4 millioner bilder tatt i perioden 1937-2009. Dette fordeler seg på ca 15 000 flyoppgaver. Arbeid med etablering av metadata, skanning av dekningsoversikter og digitalisering av vektorversjoner av dekningsoversikter pågår. Oversikten på dette nettstedet er pr april 2010 ikke fullstendig, men inkluderer ca 5000 flygninger. Det finnes en komplett oversikt for Sør-Trøndelag, og i tillegg er det lagt inn de flyoppgaver for Widerøs Flyveselskap/Fjellanger Widerø fram til ca 1974.

Du får oversikt ved å strukturere et søk

Tjenesten er bygd opp slik at man søker på den kommunen som er av interesse, og i det tidsrommet man ønsker. Da får man listet opp alle eksiterende flyoppdrag som berører den kommunen du har valgt innefor det valgte tidsrommet.

Ved å velge et av oppdragene får du tilgang til informasjon om flygningen. Du vil se

Omrisset til hver bildedekning er digitalisert og all informasjon er lagret i denne tjenesten, så du enkelt kan finne fram til de bildene du ser etter. På de nyeste oppdragene er også omrisset av hvert enkelt bilde, flystriper og projeksjonssentrum digitalisert.